Založ si blog

Na Slovensku nový vyhľadávač, volá sa Smatana : -)

 

Len nedávno som zhliadol na topkách.sk (nie som na to hrdý, ale čo už) starý rozhovor s Jurajom Smatanom. Už pri nadpise, keď som ho prečítal, som myslel, že odpadnem. Muž, ktorý odhaľuje špinu propagandy, tak znel nadpis. Jeho ,,svedomie´´, mu už nedalo a začal odhaľovať, konšpiračné weby. No na tom by teda samo o sebe nebolo nič zlé a chválim za to, tohoto iniciatívneho jedinca, že nesie tú fakľu svetla ako Lucifer, aby do našich temnných myslí a duší vniesol svetlo, no ide o to, že to by jednému človeku trvalo teda mega dlho, prelustrovať celý obsah internetu, preštudovať hory materiálov a na základe takto získaných poznatkov, dať dokopy zoznam 42 konšpiračných webov. Teda Google so Zoznamom dokopy, by určite sčervenali závisťou, keby sa dopočuli o tomto nadľudskom úsilí. A on to dal!

No ja som mal vždy veľkú mienku o Slovákoch, ale toto som nečakal (rozmýšľam, že začnem využívať služby nového vyhľadávača ,,Smatana´´ 🙂 ) Nieže by som predtým o tejto figúrke, nič nevedel, samozrejme, toto ho zviditeľnilo, len som nečítal žiadne jeho vyjadrenie k tomu ( raz som ho videl s Rostasom v Havranovej určite nie propagandistickej šou) Tak teda čítam úvod k tomu rozhovoru, ako on začal odhaľovať konšpiračné a propagandistické weby a ďalšie zbytočné vety, Až som sa dostal k otázke, že ,,kedy stým začal´´. Tak vraví, že pár mesiacov pred útokom Ruska na Krym. Počkaj, pred akým útokom na Krym. Pán Smatana sa teda hrdí tým, že je historik (teda prepáčte dejepisár)… jáj aha, už som to pochopil :-)))) tak na jeho (ne)odbornosť nejdem teda narážať, budem sa držať merita veci. Teda to, že chodí po stretkách platených rôznymi neziskovkami, think tank-mi, Americkou ambasádou a jeho ostatnými nevedomými, zaplatenými a popletenými kamarátmi, hovorí o jeho charaktere, že je falošný ako cicky Darinky Rolincovej a že zjavne podľahol kúzlu zelených papierikov, ale nazývať legitímne pripojenie Krymu k Rusku, na základe demokratického referenda, ktoré bolo vyhlásené Krymskou vládou, ktorá na to dostala mandát od Ukrajinskej vlády dávno predtým, to že tam Rusko mohlo mať jednotky o sile až 12 000 mužov a mali tam sotva 5 000 a starali sa tam o poriadok a nakoniec nepadol ani jediný výstrel. Tak o akej anexii sa tu bavíme, to môže tvrdiť len bambulo. Podľa neho je úlohou učiteľa histórie, nelipnúť na dátumoch, ale kriticky myslieť. Ešteže je ten dejepisár, pretože on ani len vôbec netuší, čo to je kriticky myslieť. Inak by si iste všimol analógiu s Kosovom, ktoré anektovalo oblasť na území Srbska, analógiu s Palestínou, ktorá je už pomaly 60 rokov okupovaná a anektovaná Izraelom.

Ďaľšia vec ma dojala, keď odpovedal na otázku akú lož odhalil na konšpiračných weboch. Podarilo sa mu :-)))) odhaliť údajný Putinov projekt ,,Dvojhlavý orol´´, čo mal byť koniec hegemónie US petrodoláru no a správa obsahovala falošné vyjadrenia Ruskej centrálnej banky a ako ilustračný zaber bola použitá niekoľko rokov stará ruská pamätná minca. Ďalej, že je Rusko v časoch drastického prepadu rubľa, kvôli poklesu cien ropy a že celá tá správa je úplne smiešna. No, minimálne je smiešne to, že Smatanovy zabudli jeho chlebodárci na US ambasáde vysvetliť, kvôli čomu je svetový pokles cien ropy a kvôli komu hodnota rubľa prudko klesá. Taktiež tá správa sa odvolávala na vyjadrenia nie ruskej centrálnej banky ale banky BRICS (Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika) citovala ju zas nie Ruská centrálna banka ale denník Russia today. Ten tvrdil však, že by to mal byť len prvý krok na oslabenie US petrodolára. Okrem iného sa pán Smatana zabudol zmieniť aj o takej celkom nepodstatnej veci a síce, že v krajinách BRICS-u momentálne žije 40 % populácie celého sveta. Taktiež správa nepísala, že to má byť rubeľ tou obchodovateľnou menou a mnohí ekonomici sa skôr prikláňajú k čínskemu juanu. Pán vyhladávač a odhaľovač, však zabudol odhaliť aj iné, už rozbehnuté konšpiračné a propadandistické smiešne projekty ako je napr. Ázijská infraštruktúrna rozvojová banka (AIIB), ktorej členmi sú okrem iného Veľká Británia, Taliansko, Francúzsko. Z 50 krajín sveta v nej nie sú len USA a Japonsko. Prečo asi pán Smatana, vy nám to isto iste vysvetlíte túto záhadu a odhalíte pravdu. Okrem iného, ilustračné foto je preto ilustračné, že má niečo dokresliť, nie verne zobraziť.

Ďalej sa mu podarilo odhaliť, že transplantačné stanice na Ukrajine nikdy neboli a nie sú. Taktiež, že táto správa sa opierala o vyjadrenie nejakej Kazašskej pozorovateľky no a že táto správa bola neskôr dementovaná a že celé to bolo zinscenované nemenovanou (asi zabudol, ktorá to je) jednou z najsledovanejších TV staníc v Rusku, ktorá taktiež uverejnila úplne vymyslenú správu o tom, ako vraj ukrajinský vojaci ukrižovali 3r. dieťa. Takže pekne poporiadku. No tu sa pán dejepisár tiež pomýlil, pretože tú správu síce priniesla kazašská pozorovateľka, avšak ona nebola, až tak celkom nejaká, pretože to bola Osobitná predstaviteľka OBSE v boji proti obchodovaniu s ľuďmi. A pokiaľ teda tá správa bola neskôr dementovaná (ja som takú správu nevidel), tak to ju potom mohol asi ťažko odhaliť keďže sa odhalila sama 🙂 No a kt tomu dieťatku 3. ročnému. tú správu som tiež nevidel no pán ,,dejepisár´´ by si mohol pamätať čo robili Banderovci v rokoch 1943 a 1944. Vo východnej Halíči, Volyny, Lipnikách, zmasakrovali stá tisíce Poľských žien a detí. Prečo spomínam Banderovcov? No len z jednej veci, pretože množstvo ľudí vo velení samotnej ukrajinskej armády, alebo rôznych vojenských jednotiek sú sympatizanti s Banderovskou fašistickou ideológiou.

Čerešničkou na torte, bolo odhalenie konšpirácie, nejakej KanadSkej učiteľky čo masturbovala pred deťmi na hodine sexuálnej výchovy. Pritom, že išlo o majiteľku sex shopu a bolo to na vysokej a že tam si ju pozvali atď Tak ja chápem tomU, že má ešte chuť sa pozerať na ženy, ale ešte si popri tom urobiť aj svoju otrockú  povinnosť voči USA a odhaliť ďalšiu konšpiráciu, aby nevyzeral ako deviant, je na smiech.

Podľa Smatanu, je za všetkým konšpirácia, zdiskreditovať a očierniť Západ ako zhnitý systém a Rusko vykresľovať ako krajinu dobra. No tak, ale potom taktiež nech označí všetky mainstreamové média za propagandistické a konšpiračné, pretože robia to isté len majú iné dresy.To by ho však asi nepochválil strýčko Sam, keď by si chcel prísť po lízatko. No o západnej kultúre čo sa nám sem navalila pán odhaľovač, však viem svoje a narozdiel od Vás som čo to aj precestoval. Videl som ako sa žije vo svete a poviem Vám množstvo vecí nestojí zato ich implementovať do našej kultúry. Máme svoje svoje pekné tradície, šikovných ľudí tak by sme mali na tom stavať a nie sa za pár prepotených nechať zapredať. Podľa vás nemôže byť našim vzorom Rusko, ale iba západ, pretože vo vašej kariére ste sa ešte nestretli so študentom, ktorý by išiel študovať na nejakú kvalitnú Ruskú univerzitu, ale iba na západNú a taktiež to platí aj zamestnaní. To je ďalšia perla a argument hodný makaka. Je to na smiech, ale aj dosť smutné, keď vysokoškolsky vzdelaný človek je schopný toto povedať a ani sa za seba kúsok nehanbí. To akože hovorí o tých školách, kde sa kvalita štúdia meria dydaktickými pomôckami a vybavenosťou univerzity a nie rozsahom a hĺbkou preberaného učiva. No a keď odhliadnem od tohoto, to musí byť veľký vlastenec a historik, keď on nevidí nikde inde vzor, len na západe. No asi na tej západnej univerzite tá kvalita naozaj troška pokryvkáva. Vie síce prelustrovať celý internet, ale už mu robí problém Dejiny Slovenska Slovákov, alebo Dejiny Slovenska a Slovákov v kontexte Európskych dejín.

Náš najznámejší vyhľadávač, ktorého stvorila vývojárska skupina US Embassy, ďalej pokračoval a prisahám, že som to chcel dať dokonca, ale nemal som síl. Nechcem byť moc tvrdý na tohoto zapredanca, ale jeho vyjadrenia majú asi takú výpovednú hodnotu, s prepáčením, ako keď sa džukel vytlačí pred bytovku na trávnik. To že je zapredaný, to je všetkým jasné, ale že sa ešte aj ide tlačiť niekde a úplne bez hanby. Je na smiech, nik mu nevenuje príliš veľa pozornosti (len ja :-))))))), to ho zjavne irituje a potom to takto dopadá. Mal by urobiť láskavosť a odsťahovať sa zo Slovenska. Má teraz veľkú príležitosť v Nemecku ho privítajú s otvorenou náručou a nepotrebuje ani občiansky. Dajú mu dokonca aj ubytko a stravu 3x denne. Určite sa rád niečomu priučí a kultúrne si zoberie príklad od Islamistov a začne sa búchať za zavedenia práva Šaría v EÚ, ale to len v prípade, že ho o to strýčko Sam požiada.

 

 

 

 

. .. aby bolo jasné, kto za koho kope!

08.03.2016

Voľby sa skončili a všetky médiá unisono hlásajú, koniec Slovenska (to sa čudujem, že o tom konci nevraveli už pred 7 rokmi, lebo už minimálne vtedy podľa, všetkých ekonomických pravidiel Slovensko malo byť už dávno skrachované), fašisti v parlamente, koniec demokracie a rôzne podobné reči. Slovensko bolo ovládnuté Ficovou rétorikou o utečencoch na základe ktorej sa [...]

Poslušný občan vs. ľudská bytosť.

16.11.2015

Svet po útokoch na dvojičky sa zmenil od základu. Oficiálny boj proti teroru, trvá už 15 rokov, no terorizmus je na ťažkom vzostupe. Džihádisti za tých 15 rokov stihli obsadiť množstvo území, používajú moderné zbrane, ktoré dokážu, nielen čeliť armáde, ale dokonca postupovať. Ja som si vždy myslel, že keď proti niečomu bojujem, všetkými dostupnými prostriedkami, [...]

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 8660x
Priemerná čítanosť článkov: 2887x

Autor blogu

Kategórie